Whatsapp link aanmaken: zo doe je dat

Als bedrijf is het belangrijk om in contact te blijven met uw klanten. Een manier om dit te doen is door een whatsapp link te maken waarmee uw klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. In deze blogpost laten we u zien hoe u een whatsapp link kunt maken en deze op je website kunt zetten zodat je bezoekers eenvoudig contact op kunnen nemen via whatsapp.

Inhoudsopgave

Waarom wil je een whatsapp link op je website?

Het hebben van een whatsapp link op uw website biedt een aantal voordelen voor uw bedrijf. Ten eerste, het maakt het gemakkelijk voor klanten om contact met u op te nemen. Ze kunnen gewoon op de link klikken en u een bericht sturen via Whatsapp zoals ze gewend zijn. Dit kan vooral handig zijn als u gesloten bent of niet in staat bent om de telefoon te beantwoorden. Ten tweede helpt het u om in contact te blijven met je klanten. Door hen snel en gemakkelijk berichten te kunnen sturen, kunt u hen op de hoogte houden van uw nieuwste producten, diensten of promoties. Ten slotte kan het u helpen een relatie met uw klanten op te bouwen. Door responsief en beschikbaar te zijn via whatsapp, wekt u de indruk een bedrijf te zijn dat om zijn klanten geeft.

 

Zo maak je je eigen Whatsapp link:

Wellicht heb je het al wel eens eerder voorbij zien komen, maar een Whatsapp link ziet er als volgt uit: https://wa.me/[landcode+hier-je-nummer].

Precies, om de link werkend te krijgen verander je ‘[landcode+hier-je-nummer]’ door de combinatie van je landcode plus eigen telefoonnummer. Om het wat eenvoudiger te maken gebruik ik mijn eigen nummer: 050 23 40 165 en mijn landcode (nl) is 31. Als ik deze omtover tot een whatsapp link ziet het er zo uit: https://wa.me/310502340165.

Het nummer dat je invoert kan zowel een mobiel als vast telefoonnummer zijn, maar het is wel noodzakelijk dat Whatsapp eraan gekoppeld is.

Belangrijke opmerking: Vermeld in de WhatsApp link het volledige telefoonnummer, inclusief internationale symbolen en zonder 00 en +.

 

Conclusie

Het maken van een whatsapp link is eenvoudig en kan voordelig zijn voor uw bedrijf. Het stelt klanten in staat om gemakkelijk contact met u op te nemen, met u in contact te blijven en een relatie met u op te bouwen. Zodra je een website laat maken is het dus belangrijk dat je een Whatsapp link toevoegt. Ik hoop dat je deze informatie nuttig vindt en voor enige vragen kun je altijd een reactie achterlaten of contact opnemen!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze artikelen

Wat is een backlink

Wat is een Backlink?

Een backlink is een link vanuit een website naar een andere website. Backlinks zijn erg belangrijk voor zoekmachine optimalisatie en zorgen ervoor dat jouw website zichtbaar wordt op bepaalde zoektermen. Ze hebben namelijk een aandeel in de rankingfactoren van Google.

Lees meer