Wat is een backlink

Wat is een Backlink?

Een backlink is een link vanuit een website naar een andere website. Backlinks zijn erg belangrijk voor zoekmachine optimalisatie en zorgen ervoor dat jouw website zichtbaar wordt op bepaalde zoektermen. Ze hebben namelijk een aandeel in de rankingfactoren van Google.

Inhoudsopgave

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Het is wel belangrijk dat een link vanuit een andere website naar jouw website wel relevant zijn en een goede kwaliteit hebben. Anders kunnen ze een negatief effect uitoefenen op je website.

Hoe ziet een backlink eruit?

Een backlink is dus een link van een website naar een andere website. Als voorbeeld gebruiken we ons blog, namelijk ‘https://www.blogvoorbeeld.nl’, waarop een blogartikel staat over beginnen met bloggen.

Op een andere website staat een blogartikel over tien tips voor bloggers. In dit blogartikel komt een stukje voor over beginnen met bloggen. Omdat dit relevant is voor www.blogvoorbeeld.nl linken we vanaf de andere website naar het blogartikel op www.blogvoorbeeld.nl dat gaat over beginnen met bloggen.

Google indexeert deze link en beschouwd, indien de website vertrouwd en goed in elkaar zit, als een relevante link. En beschouwd dus dat ons blogartikel relevant is en geeft dit extra autoriteit.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze artikelen

Whatsapp link aanmaken: zo doe je dat

Als bedrijf is het belangrijk om in contact te blijven met uw klanten. Een manier om dit te doen is door een whatsapp link te maken waarmee uw klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. In deze blogpost laten we u zien hoe u een whatsapp link kunt maken en deze op je website kunt zetten zodat je bezoekers eenvoudig contact op kunnen nemen via whatsapp.

Lees meer