Google Authenticator (2fa) in WordPress toevoegen

Twee-factor authenticatie (2FA), ook wel tweestapsverificatie of dubbele authenticatie genoemd, is een beveiligingsproces waarbij de gebruiker twee identificatiegegevens verstrekt, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord, en een extra factor, zoals een code die naar zijn mobiele telefoon wordt gestuurd.

Inhoudsopgave

4 mins leestijd

Je kan natuurlijk wel begrijpen dat dit een enorme belangrijke stap is om je website te beveiligen. Zelfs als je een nieuwe website hebt laten maken is het van groot belang. Dus daarom laat ik je zien hoe je Google Authenticator kunt toevoegen aan uw WordPress site.

 

Wat is Google Authenticator?

Google Authenticator is een software-gebaseerde authenticator die twee-factor authenticatie services implementeert met behulp van het Time-based One-time Password Algorithm (TOTP).

 

Hoe Google Authenticator (2FA) voor WordPress installeren?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u Google Authenticator voor uw WordPress site kunt instellen. In dit geval gebruiken we deze Google Authenticator plugin om het in te stellen.

 

Stap 1: Installeer & Activeer de Google Authenticator plugin:

Zoals je gewend bent binnen WordPress kun je onder het tabje ‘plugins’ > ‘nieuwe plugin’ een nieuwe plugin toevoegen. Vul rechtsboven in, in het zoekbalkje, de naam van de plugin in ‘Google Authenticator’ en activeer de plugin.

plugin-installeren-wordpress

 

Stap 2: Ga naar de ‘Instellingen’ > ‘Google Authenticator’ pagina:

Vervolgens kun je, na het activeren van de plugin, onder het kopje ‘Instellingen’ > ‘Google Authenticator’ de juiste instellingen instellen.

Hier kun je kiezen voor welke rollen de 2fa verplicht moeten zijn. Zo is het ook mogelijk om tijdens het inloggen het invoeren van de code pas mogelijk te maken na het invoeren van Email/Gebruikersnaam + Wachtwoord.

Stel hier de rollen en instellingen in die jij belangrijk vind voor jouw website.

Vergeet tot slot niet de wijzigingen op te slaan door op de blauwe knop te klikken ‘wijzigingen opslaan’.

 

Stap 3: Google Authenticator app downloaden + 2fa code instellen:

Klik op het tabje gebruikers om de code in te stellen. Om dit te doen is het noodzakelijk om de Google Authenticator app te downloaden voor je mobiel. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iPhone.

Scan de QR code met uw app of voer de geheime code handmatig in de Google Authenticator app in.

De code die u nu ziet in de Google Authenticator app is uw 2fa code. Deze heeft u nodig wanneer u inlogt op uw WordPress site.

 

Stap 4: Log in op WordPress met 2fa:

Gefeliciteerd! je hebt nu2fa ingesteld op uw WordPress site! De volgende keer dat u inlogt, zal u gevraagd worden om uw 2fa code in te voeren. Deze code kunt u vinden in de Google Authenticator app.

 

Belangrijk + Conclusie:

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen te begrijpen hoe belangrijk het is om een extra beveiligingslaag aan je website toe te voegen door WordPress Google Authenticator.

Disclaimer: Dit is enkel een handleiding. Wij garanderen niks m.b.t. hackers en dergelijke en zijn ook niet aansprakelijk. 2FA is een goede manier om uw website te beveiligen, maar het is niet onfeilbaar. Er zijn manieren om 2fa te omzeilen, dus vertrouw er niet op als je enige veiligheidsmaatregel. Een andere belangrijke maatregel is het onderhouden van je plugins en thema’s.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze artikelen

Whatsapp link aanmaken: zo doe je dat

Als bedrijf is het belangrijk om in contact te blijven met uw klanten. Een manier om dit te doen is door een whatsapp link te maken waarmee uw klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. In deze blogpost laten we u zien hoe u een whatsapp link kunt maken en deze op je website kunt zetten zodat je bezoekers eenvoudig contact op kunnen nemen via whatsapp.

Lees meer
Wat is een backlink

Wat is een Backlink?

Een backlink is een link vanuit een website naar een andere website. Backlinks zijn erg belangrijk voor zoekmachine optimalisatie en zorgen ervoor dat jouw website zichtbaar wordt op bepaalde zoektermen. Ze hebben namelijk een aandeel in de rankingfactoren van Google.

Lees meer